Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zbugowana sprzedaż u handlarzy pliki ethandia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z handlarzami gdy próbuje coś sprzedać np. U handlarki to nie otrzymuje yang pisze tylko pobrano podatek 3% a yang nie otrzymuje gdy cos kupuje to Yangi pobiera normalnie  próbowałem nawet wgrać komende do query  :   UPDATE player.item_proto SET shop_buy_price=gold/2 ;

i nadal to samo nie otrzymuje yang 

serwer stawiałem na plikach Derin oraz terenzo . może mi ktoś pomóc ?

Opublikowano

A nie jest tak, że nawet jak zmienisz ceny w MySQL itemków, to żeby to hulało jak należy zrzucić item_proto serwerowe do XML'a klientowego i spakować to item_proto??

Bo ja tak miałem ze sztabkami, w item_proto SQL miałem je po 10kk, a sprzedawały się u NPC po 5k

bo nie zmieniłem zawartości item_proto klientowego.

arijh2.jpg

Opublikowano

A nie jest tak, że nawet jak zmienisz ceny w MySQL itemków, to żeby to hulało jak należy zrzucić item_proto serwerowe do XML'a klientowego i spakować to item_proto??

Bo ja tak miałem ze sztabkami, w item_proto SQL miałem je po 10kk, a sprzedawały się u NPC po 5k

bo nie zmieniłem zawartości item_proto klientowego.

Item proto w kliencie to tylko efekt wizualny. Jeśli na serwerze ma 100.000 to sprzeda za tyle, nawet jeśli w kliencie jest 5.

Opublikowano

Jak wrócę z roboty, to udowodnię Ci, że nie całkiem tak jest.

Okej, twoim rozumowaniem mogę podmienić sobie item proto w jakimkolwiek kliencie, wejść na serwer i sprzedawać itemy po xxx yang ^^?

To w kliencie w sumie pokazuje nam tylko w tym okienku od sprzedawania cenę... Może tam pisać 15k a i tak sprzedamy za cenę z serwerowego.

Opublikowano

Nie powiedziałem, że w każdym kliencie, mam na myśli fakt, że w niektórych plikach jest / był ten problem,

nie powiem Ci teraz w których, bo takiej pamięci nie mam. W sumie masz dobry patent na "czitowanie", możesz spróbować go :>

arijh2.jpg

Opublikowano

Ty tak serio? Gdy skonwertujesz item_proto do wersji clientowej będziesz widział tylko wizualne zmiany. Każda wartość jest pobierana z bazy powiedzmy że kupno itemu jest ustawione za 10k a w cliencie 5k to nie kupisz tego itemu za 5 tylko za 10. ­

Exactly :)

Opublikowano

Ale ludzie UP dobrze ci mówią, item_proto po stronie clienta odpowiada tylko i wyłącznie za wyświetlanie takich informacji jak nazwa itemu, oraz jego wartości takie jak bonusy, czy type/subtype. Nawet cena nie jest pobierana z tego item_proto a przekazywana przez serwer, zmień sobie cenę kupna itemu i zresetuj serwer zobaczysz że cena jego kupna została zmieniona. Co do błędu sprawdź ręcznie zawartość kolumny shop_buy_price i sprawdź czy jest tam inna liczba niż 0, jeżeli jest 0 to zmień na np 10 i sprawdź czy działa. 

EWOLUCJA : ]

84440201455649434251.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...